Aller au contenu. | Aller à la navigation

Navigation

Navigation
Menu de navigation
Vous êtes ici : Accueil / Vie économique / Entreprises / Terre d'entreprises / Kernsectoren / Kernsectoren
Actions sur le document

Kernsectoren


010-techspace-fouga-magister.jpg
De sterk gediversifieerde economische activiteiten op het grondgebied van Herstal beperken zich uiteraard niet tot het park van de Hauts-Sarts, ook al zijn een groot deel van de activiteiten daar geconcentreerd. 

Gedurende de laatste jaren hebben er zich meerdere aantrekkingspolen gevormd:

  • Lucht- en ruimtevaart: Rond Techspace Aero heeft er zich een buitengewoon dicht netwerk van specialisten en toeleveranciers van de lucht- en ruimtevaart ontwikkeld. Techspace Aero, dat gegroeid is uit FN Moteurs en 1.200 jobs levert in de Hauts-Sarts, is een fabrikant van vliegtuigmotoren en onderdelen van ondermeer de Ariane-raketten. Samen met Luik is Herstal daarmee de Waalse stad met de meeste ondernemingen binnen de EWA (Waalse vereniging van lucht- en ruimtevaartbedrijven), binnen de cluster Wallonie Espace (Wallonië Ruimte) en binnen Skywin, de Waalse competitiviteitspool rond ruimtevaart met als voorzitter Philippe Schleicher, CEO van Techspace Aero.
  • Logistiek en transport: Dankzij een echt uitzonderlijke geografische ligging en een opmerkelijk transmodaal samengaan van weg, spoorweg, rivier en lucht, is de economie van Herstal sterk gekenmerkt door de ontwikkeling van logistieke en transportactiviteiten, die geconcentreerd zijn in het park van de Hauts-Sarts. Deze sector zal in de komende jaren nog genieten van de vestiging van het logistieke en multimodale platform Trilogiport in de rand van het gemeentelijk grondgebied.
  • De fijnmechanica, een geavanceerde activiteit die voortkomt uit de lange industriële geschiedenis van Herstal en in stand wordt gehouden door uitzonderlijke arbeidskrachten, die bij de beste ter wereld zijn: het is een sector waar we natuurlijk ook de wapenindustrie bij moeten rekenen, die onlosmakelijk verbonden is met de knowhow van Herstal.